Wat is permanente make-up?

Permanente make-up vervangt de dagelijkse make-up of een gedeelte ervan. Bij permanente make-up wordt met behulp van ultra dunne naaldjes pigment in de huid gebracht. Dit pigment blijft achter in de bovenste laag van de huid, ook wel genoemd lederhuid. Alleen de specialiste die daartoe is geregistreerd en er voor is opgeleid  mag deze make-up aanbrengen. Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanente make-up wel regelmatig worden herhaald, omdat het na 1,5 à 2 jaar licht vervaagt. Maar dat verschilt per persoon.

Waarom wordt permanente make-up gebruikt?

Permanente make-up is niet alleen bedoeld voor mensen die geen zin hebben om zich ’s ochtends uitgebreid op te maken. Permanente make-up wordt ook steeds meer gebruikt om alle mooie dingen in iemands persoonlijkheid te accentueren. De minder mooie dingen worden ver-doezeld, terwijl alle mooie dingen in iemands gezicht worden benadrukt.

Zo worden je ogen sprekender gemaakt door een lijntje en krijgen je wenkbrauwen meer uitdrukking door wat extra kleur. Permanente make-up wordt dus om esthetische of om praktische redenen gebruikt. Met deze make-up kan je bijvoorbeeld ook ongewenste vlekjes of littekens camoufleren.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Een mooi getekende wenkbrauw, eyeliner of lipcontour geeft allure, karakter en stijl voor langere tijd. Het opent het gezicht en zorgt voor een prachtig, natuurlijk resultaat. Na het aanbrengen van de permanente make-up heeft de huid een periode van 4 á 5 weken nodig om de juiste kleur aan te nemen. Na die periode vindt een controlebehandeling plaats en vindt waar nodig bijwerking of aanvulling van de kleur plaats. 

Uw permanente make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht (zon, zonnebank). Het verloop van deze vervaging hangt af van diverse factoren, waaronder de gezondheid van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype. De huid van ieder mens is anders. De mate van vervaging hangt ook samen met de keuze van de kleur. Zo zullen donkere kleuren minder snel vervagen dan de lichte(re) kleuren. Bij lichter gekozen kleuren kan de kleur in het eerste jaar 60 – 70% lichter worden.

In plaats van de permanente make-up te laten vervagen en dan volledig opnieuw te laten zetten, biedt Schoonheidssalon Angelina u de mogelijkheid om elk jaar uw permanente make-up een opfrisbehandeling te geven.

Is permanente make-up veilig?

Het toepassen van permanente make-up is volkomen veilig en zonder nadelige gevolgen. Ook voor mensen met een allergische huid, want de behandeling veroorzaakt geen ontsteking of blijvende zwelling. 

Alle behandelingen worden uitgevoerd onder de voorwaarden die worden gesteld op het gebied van veiligheid en hygiëne en waarvan de controle in handen is van de GGD. De behandeling zelf wordt niet als pijnlijk ervaren - hooguit een beetje irritant. Meestal wordt gewerkt met Emla verdovingscrème die u op recept bij de huisarts kunt opvragen. Twee stuks is meer dan voldoende.