Honing wordt al eeuwen in de natuurgeneeskunde gebruikt vanwege o.a. zijn antibacteriële werking, stimulatie weefselgroei, wondgenezing, littekenbehandeling en voedende werking.
Honing bevat diverse natuurlijke suikers, enzymen, mineralen en sporenelementen die de huid vernieuwen en voeden om haar glad en sterk te maken.
Een honingmassage is een effectieve methode voor huidverbetering, anti-cellulitis behandeling, ontslakken en ontgiften.
Honingmassage werkt als natuurlijke peeling en draineert, verzorgt, verzacht en verstevigt de huid. Om die reden wordt de massage ook wel geadviseerd bij klanten die gestopt zijn met roken.
Een honingmassage verbetert het herstel van spieren en geeft na afloop een heerlijk ontspannend gevoel.

De massage

De honing, die ik eerst verwarm, wordt op de huid gesmeerd en dan vindt de massage plaats door mijn handen er op verschillende manieren in te "deppen". Door de kleefkracht van de honing wordt de huid steeds een stukje gelift en ontstaat er ruimte voor een betere doorbloeding. De honing trekt dan in de huid en kan zijn werk doen. De huid wordt na een kuur strakker en voelt elastischer aan. Cellulitis wordt minder, en de huid voelt fluweelzacht aan. Dit op zich is al een bijzondere ervaring die
u meegemaakt moet hebben.

Een gezichtsmassage met honing heeft een cosmetische en therapeutische werking.
Door honingmassage neemt de bloedcirculatie toe en worden rimpels verminderd. Het heeft een verjongend effect.

De honing die ik gebruik is 100% natuurlijke honing.