Voelt u zich uitgeblust of vermoeid, of heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden. Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend.

We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale overprikkeling. Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn.

Ontspanningsmassage is niet alleen plezierig, maar ook zeer nuttig. Deze massage wordt aanbevolen voor iedereen met een nijpend tekort aan positieve gevoelens en emoties. Voor degenen die lijden aan chronische vermoeidheid, stress en depressies.
Wat doet een ontspanningsmassage met je?
Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd. Ook helpt een massage lichaam en geest beter tot rust te brengen, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.