Bij de term "sportmassage" zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval. Wij bewegen vaak te veel, te intensief of op een verkeerde manier tijdens het recreatief sporten, maar ook bijvoorbeeld bij het verrichten van lichamelijke werkzaamheden in het huishouden of in de tuin.
Dit kan spierpijn en blessures als resultaat hebben. Na afloop van de inspanningen kunnen afbraakproducten van de spierstofwisseling zoals vocht en melkzuur zich als afvalstoffen in de spieren ophopen.

Wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn. Sportmassage bevordert de doorbloeding en versnelt de afvoer van afvalstoffen waardoor spierpijn zo veel mogelijk kan worden voorkomen. Hierdoor wordt de hersteltijd van het lichaam verkort. Door sportmassage blijft het lichaam gezond, presteert het beter en de kans op blessure neemt aanzienlijk af.

Vermoeide spieren of misschien een beginnende blessure, elke sporter herkent dit. We willen graag  allemaal met onze eigen motieven sporten. De één wil een prestatie neerzetten, een ander sport voor zijn gezondheid, conditie of vindt het prettig om in een groep te trainen. Vaak is er sprake van een combinatie. Wat we allemaal willen is plezier in sport en het liefst blessurevrij. Een sportmassage helpt hierbij.

Spierpijn en stijve spieren zijn vaak voorlopers van een blessure. Een massage bevordert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en brengt gespannen spieren tot rust.

Voorafgaand aan de massage hebben we een gesprek om kennis te maken en in kaart te brengen wat voor u de aandachtspunten zijn.

Door een regelmatig bezoek kan een beginnende blessure tijdig herkend worden.

Een sportmassage is GEEN blessure behandeling, maar kan wel ondersteuning geven na of tijdens een blessurebehandeling (door bijv. een fysiotherapeut) naar een goed herstel.